maanantai 21. maaliskuuta 2011

SILENCE OF THE LAMBS

Moido, teen tähän nyt taas kerran yhen elokuva-arvostelun tästä ihan super mahtavasta leffasta jonka katoin tossa ennen salkkareita. Tää leffa ylitti kaikki mun odotukset (jotka by the way oli aika hemmetin korkeet) ja jaksaisin kattoo ton uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Tässä tää nyt tulee, ja suosittelen oikein lämpimästi että katotte tän koska tää on ihan mega hyvä!


Nimi: Uhrilampaat
Valmistusvuosi: 1991
Ohjaaja: Jonathan Demme
Pääosissa: Jodie Foster,
 Anthony Hopkins, 
Scott Glenn, 
Ted Levin
Käsikirjoitus: Ted Tally 
Ikäraja: 15 tai 18
______________________________________________

Oscarit:
- Paras elokuva
- paras miespääosa
- paras naispääosa
- Paras ohjaus
- Paras sovitettu käsikirjoitus

Perustuu Thomas Harrisin samannimiseen romaaniin. 


_____________________________________________________


JUONI:

Elokuva alkaa, kun FBI:n pääjohtaja määrää nuoren, vasta koulutuksessa olevan agentin, Clarice Starlingin (Jodie Foster), haastattelemaan vaarallista psykopaattisarjamurhaajaa Hannibal "Kannibaali" Lecteriä (Anthony Hopkins). Haastattelujen tarkoituksena on saada selville, voisiko Hannibal auttaa Buffalo Billiksi (Ted Levine) kutsutun sarjamurhaajan nappaamisessa.
____________________________________________________________


VASTAANOTTO:

Uhrilampaat oli suuri menestys ilmestymisvuonnaan. Se keräsi avausviikonloppuna Yhdysvalloissa yli 13 ja yhteensä yli 130 miljoonaa dollaria. Maailmanlaajuisesti elokuva tuotti 272,7 miljoonaa dollaria. Uhrilampaat voitti kaikki merkittävimmät viisi Oscar-palkintoa: paras elokuva, paras miespääosa, paras naispääosa, paras ohjaus ja paras sovitettu käsikirjoitus. Se oli kolmas elokuva, joka voitti viisi tärkeintä kategoriaa (muut ovat Tapahtui eräänä yönä ja Yksi lensi yli käenpesän). Lisäksi Jodie Foster voitti BAFTA:n ja Golden Globensekä Anthony Hopkins BAFTA:n roolisuorituksistaan. Hopkinsin roolisuoritus kesti vain 17 minuuttia, ja se on edelleenkin lyhin roolisuoritus, jolla on voitettu miespääosan Oscar.
_________________________________________________________________Tämä elokuva on tähän mennessä yksi parhaista elokuvista joita olen nähnyt. Monessa muussakin lempielokuvassani on Jodie Foster pääosissa ja se on aika jännää koska näyttelijöitä on aika paljon. Jodie on mahtava ja tässä elokuvassa hän todella näyttää kyntensä kaikille (: Niinkuin myös Anthonio Hopkins joka on ihan mielettömän lahjakas ja uskottava Hannibal Lecterin roolissa. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


No ei mulla tässä tänään muuta (: 
- Rita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti