maanantai 28. helmikuuta 2011

Top 10 kauhuelokuvat

10: Orpolapsi
Kahden lapsen äiti, entinen alkoholisti Kate Coleman (Vera Farmiga), menetti kolmannen lapsensa keskenmenon takia. Perheessä on kuitenkin 10-vuotiaan Danielin (Jimmy Bennett) ja hänen 6-vuotiaan pikkusiskonsa, kuuron Maxin (Aryana Engineer) lisäksi tilaa vielä yhdelle lapselle. Kate on aviomiehensä Johnin (Peter Sarsgaard) kanssa päättänyt adoptoida ja sopiva lapsi löytyykin läheisestä orpokodista. Venäläissyntyinen Esther (Isabelle Fuhrman) on 9-vuotias taiteellisesti erittäin lahjakas tyttö, jonka karisma puree pariskuntaan jo ensisilmäyksellä. Virheettömän hyvät käytöstavat omaava, viktoriaanisia vaatteita suosiva Esther tuo kuitenkin mukanaan jotain, joka ei ole hyväksi Colemanien onnelliselle perheidyllille.

9: REC
Tv-toimittaja ja kameramies ovat kuvaamassa dokumenttisarjaansa jaksoa paloaseman yöelämästä, kun tulee hälytys onnettomuudesta kerrostaloasunnossa. Palomiesten ja kuvausryhmän päästyä paikalle alkaa tapahtua. Rakennus eristetään ja kamera tallentaa sisään jääneiden eloonjäämiskamppailun.

8: Friday the 13th
Elokuva alkaa kun perjantai 13. päivänä vuonna 1958 Crystal Lake -nimisellä leirintäalueella murhataan kaksi leirinohjaajaa ja leiri suljetaan. Vuosia myöhemmin paikka avataan uudelleen ja järvelle hakeutuu töihin joukko nuoria. Jonkin ajan kuluttua nuoria alkaa kuitenkin mystisesti kuolla armottoman murhaajan käden kautta. Viimeiselle henkiinjäänneelle nuorelle paljastuu järven menneisyydestä nuoren pojan, Jason Voorheesin, hukkuminen tämän ollessa kesäleirillä

7: Scream 1
Idyllisessä amerikkalaisessa pikkukaupungissa Woodsborossa murhataan raa'asti kaksi paikallista lukiolaista. Noin vuosi aiemmin samalla paikkakunnalla Sidney Prescottin äiti, Maureen, raiskattiin ja murhattiin. Maureenin murhasta Sidneyn todistuksen perusteella tuomitun Cotton Wearyn syyllisyys alkaa vaikuttaa epävarmalta, koska murhaajan pukua myytiin monissa eri liikkeissä. Murhaaja hyökkää seuraavaksi Sidneyn kimppuun mutta epäonnistuu yrityksessään. Sidneyn poikaystävä Billy Loomis pidätetään murhaajaksi epäiltynä, mutta hänet vapautetaan puhelintietojen perusteella ja epäillyksi nousee Sidneyn isä Neil.

6: Poltergeist
Elokuva kertoo Freelingin perheestä, johon kuuluu isä Steve ja äiti Diane sekä lapset Dana, Robbie ja perheen nuorin lapsi Carol Anne. Perhe elää rauhallista elämää kunnes kunnes Carol Annen rakas undulaatti kuolee. Samoihin aikoihin alkaa talossa myös tuolit vaihtamaan oudosti paikkojaan ja perhe ihmettelee kuinka koira haukkuu tyhjyydelle, aivan kuin se aistisi jonkun läsnäolon. Tämän seurauksena Carol Anne alkaa puhua televisiolle ja vanhempien ihmetellessä tätä, hän kertoo keskustelevansa "TV-väelle". Yhtenä yönä vanhemmat heräävät siihen kun Carol Anne katsoo televisiota ja hän ilmoittaa että TV-väki on tullut heidän luokseen. Yhtäkkiä tavaroita alkaa liikkua ja karmivia tapahtumia alkaa tulemaan.

5: Nightmare on elmstreet
Elokuvassa neljä nuorta: Nancy Thompson (Heather Langenkamp), tämän poikaystävä Glenn Lantz (Johnny Depp), Nancyn ystävä Tina Gray ja tämän poikaystävä, alkavat nähdä painajaisia palovamma-arpisesta miehestä, jolla on villapaita, hattu ja toisessa kädessä hanska, jossa on neljä veistä kynsinä. Eräänä yönä, kaikkien nukkuessa neljästään samassa talossa, Tina kuolee omituisesti vatsaan ilmestyviin viiltoihin keskellä yötä. Tinan poikaystävää syytetään murhasta. Tämä on paennut, mutta hänet saadaan kiinni ja hän joutuu vankilaan. Nancylle kuitenkin selviää, että murhan takana on Freddy Krueger, entinen lastenmurhaaja joka poltettiin aikanaan elävältä, ja joka nyt vainoaa nuoria näiden unissa. Nancy päättää aloittaa taistelun Elm Streetin Freddyä vastaan.

4: Alien

Elokuva kertoo rahtialus Nostromosta, joka vastaanottaa hätäsignaalin tähteä Zeta 2 Reticulum kiertävältä planeetalta ja suuntaa sitä kohti. Emoalus vaurioituu laskussa ja samalla kun sitä korjataan, ryhmä menee etsimään signaalin lähdettä. Aluksen tietokone analysoi signaalia ja saa selville sen olevan varoitus- eikä hätämerkki.
Ryhmä on kuitenkin kohdannut jo vieraan elämänmuodon, ja se kiinnittyi yhteen ryhmän jäsenistä. Ryhmällä ei ole muuta mahdollisuutta kuin tuoda vieras eliö mukanaan alukseen pelastaakseen toverinsa. Pian havaitaan, että vieraalla on täydellinen puolustusmekanismi. Kun vierasta eliötä yritetään poistaa ryhmän jäsenestä leikkauksen avulla, sen veri osoittautuu voimakkaaksi hapoksi, joka syövyttää avaruusaluksen metallinkin.
Painajainen alkaa, kun vieras olio purskahtaa ryhmän jäsenen rintakehästä ulos ja piiloutuu aluksen sokkeloihin. Pian kaikkien henki on vaarassa, kun peto kasvaa täyteen mittaansa ja alkaa yksitellen tappaa miehistöä. Myös joistakin miehistön jäsenistä paljastuu uusia asioita ja huomataan, ettei olento olekaan ainoa vaaratekijä.

3: Paranormal Activity
Paranormal Activityn pääosassa on nuoripari Katie ja Micah, jotka ovat joutuneet yliluonnollisen olennon riivaamiksi. He koettavat selvittää syyn asunnossaan tapahtuvaan kummitteluun. Elokuva tehtiin vain 15 000 dollarin budjetilla ja kuvattiin yhden viikon aikana. Yhdysvalloissa sitä esitettiin yöennakoissa, joiden liput myytiin loppuun. Joissakin arvioissa Paranormal Activityä on väitetty kaikkien aikojen pelottavimmaksi elokuvaksi.2: The blair witch project
Tapahtuma alkoi lokakuussa vuonna 1994, 3 nuorta opiskelijaa katosi metsään Burgittsvillessä, Marylandissä, Black Hillsin alueella. Nuoret tekivät dokumenttiohjelmaa koulua varten ja keksivät aiheekseen Blairin noidan legendan. Tutkiessaan tapausta alkoi tapahtua outoja asioita, Heatherin ja Michaelin ystävä Joshua katosi, tämän jälkeen he löysivät talon mihin kaikki päättyy. Kukaan ei tiedä mitä heille on oikeasti tapahtunut. 
Nuoret opiskelijat lähtevät tekemään esitelmää videoimalla retkensä Blairin metsässä Marylandin osavaltiossa. Metsässä asuu legendan mukaan Blairin noita. Nuoret videoivat paikkoja, jotka mainitaan legendassa. Heidän on tarkoitus olla metsässä vain pari päivää, mutta he eivät koskaan palaa. Vuotta myöhemmin heidän kuvaamansa materiaali kuitenkin löydetään metsässä sijaitsevan talon pihalta kuopattuna maan alle. Vieläkään ei tiedetä missä he ovat ja mitä heille tapahtui.1: Halloween

Elokuva alkaa peräti neljä minuuttia kestävällä kameraotolla jossa tapahtumat nähdään Michael Myersin näkökulmasta. 6-vuotias Myers surmaa vanhemman sisarensa keittiöveitsellä vuoden 1963 halloweenina. Vanhemmat saapuvat ja lähes transsinkaltaisessa tilassa oleva poika kiidätetään välittömästi mielisairaalaan tohtori Sam Loomisin(Donald Pleasence) hoidettavaksi.
Kahdeksan vuoden hoidon jälkeen Loomis epäilee, että Myers ei ole muuta kuin itse puhdas pahuus. Toiset seitsemän vuotta Loomis yrittää pitää häntä lukkojen takana, kunnes Myersista tulee täysi-ikäinen ja hänet on määrä viedä oikeuden eteen. Loomis on hakemassa häntä ja tällöin Myers pakenee sairaalasta ja palaa kotikaupunkiinsa Haddonfieldiin.
Myers pukee kasvoilleen naamion ja ottaa kohteekseen lapsenvahtina olevan Laurie Stroden (Jamie Lee Curtis) ja joitakin hänen ystäviään. Päivällä Myers ahdistelee Laurieta esimerkiksi tarkkailemalla tätä ikkunasta. Samaan aikaan Loomis matkaa Haddonfieldiin ja saavuttuaan perille, hän menee paikallisen sheriffin Lee Brackettin (Charles Cyphers) puheille ja kertoo mahdollisesti koko kaupungin olevan vaarassa. Sheriffi ei ota puheita kovin vakavasti mutta lupaa auttaa ja he ryhtyvät etsimään Myersia ennen kuin verilöyly alkaisi.
Illan tultua Michael tappaa kolme Laurien ystävää ja houkuttelee Laurien taloon, jossa ruumiit ovat. Laurie säikähtää ja pelkää henkensä edestä ja silloin Myers tulee esiin ja alkaa jahdata häntä. Laurie selviää Myersin hyökkäyksistä ja onnistuu haavoittamaan häntä sukkapuikolla ja veitsellä. Lopulta pääsee Myers kuitenkin yllättämään ja melkein kuristaa Laurien hengiltä, kunnes tämä riuhtaroi Myersin naamion pois hänen kasvoiltaan. Silloin Loomis saapuu ja ampuu Myersia kuusi kertaa ja Myers putoaa parvekkeelta. Mutta kun hän menee katsomaan alas, Myers on kadonnut jäljettömiin.
Terve! (::: Nuo elokuvat ei oo pelottavuus järjestyksessä vaan paremmuusjärjestyksessä. Kaikki noi oli tos viihdyttäviä ja hyviä leffoja, mutta jotkut oli vaan liian pelottavia yltääkseen ykkösiks. Suosittelen kattomaan ton Blair Witch Projectin se on tosi hyvä. Sori tää tämmönen epämääränen postaus (::::

6 kommenttia:

 1. Just kiva postaus ! : D Toi Halloween alko kiinnostamaan, vaikka en kyllä varmaan uskalla kattoo sen ku vaan mun kaverin kanssa ; D Ootko muuten nähny Eden Laken? : ))

  VastaaPoista
 2. toi blair witch project ja alien vaikuttaa kiinnostavilta :--)(johtuiskohan siitä et vihaan kummituksia ja sellasia :---D)

  VastaaPoista
 3. toi ottolapsi on vitun hyvä, kävin kattoo leffas. Mut toi blair witch project mun on pitäny jo ajat sitte katsoa!

  VastaaPoista
 4. Musta toi Paranormal Activity 1 oli aika tylsä, en kakkosesta tiiä mut kuulemma ne samat henkilöt on siinä taas ja niil on lapsi. En sitten tiiä oisko sen mielenkiintosempi.

  http://ruusukerotta.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Marria: Etkö oo muka nähny Halloweenia? Sehän on han klassikko! (::: Kannattaa kattoo.

  Ira: Toi Blair witch project on tooooooosi hyvä. KATO

  Sheena: Nin onkin! JA kerro mitä tykkäst kun oot kattonu sen blair witch projectin.


  SSM: No just! Mut se mieshän kuoli sinä ekassa? Mitä?!?!?!!? sekavaa. Mut musta se oli ihan saraan kauhee!!

  VastaaPoista
 6. Alien ei ees oo kauhuelokuva :::D

  VastaaPoista